ZINLOOS GEWELD, TEKEN(INGEN) DES TIJDS
Cartoons en cartoonstrips zijn pure communicatie. De cartoonisten zelf zijn intelligente observatoren. Zij kijken met een kritische blik naar wat er zich dagelijks rondom hen en ons afspeelt en kunnen als geen ander een boodschap of een situatie mét een kwinkslag samenvatten in één even simpel als subliem beeld. De dagelijkse gebeurtenissen zijn de munitie van de tekenaar. Zijn wapen is een cartoon die onze blik op de wereld verbreedt en/of opent. In een taal die afwisselend onverbloemd, filosofisch, sarcastisch, soms beenhard, spits, veelgelaagd en cynisch is maar steeds met stijl en finesse gemaakt. Grappig? Ja, ook grappig. Grappig en onschuldig maar steeds doordacht. Het maakt ons goedgezind. Er is dus nog hoop. Hoop is altijd het laatste wat een mens rest. Cartoons zijn trouwens niet enkel om te lachen. Het kan ook een beeld zijn dat iets teweegbrengt of doet nadenken over iets. Cartoons vertellen verhalen op hun manier. Ze vertellen iets over onze maatschappij, over de tijdsgeest. Een cartoon confronteert -vaak in genadeloos zwart/wit- en relativeert tegelijkertijd, want de echte wereld is anders en nog véél harder. "Zinloos Geweld, teken(ingen) des tijds" is een artistiek en creatief statement, gemaakt door een combinatie van jong talent en bekende(re) namen die hun beste cartoons opvissen uit hun archief en het samen presenteren met speciaal voor de tentoonstelling gemaakt werk. 

We zijn ervan overtuigd dat humor jong én oud kan enthousiasmeren rond een maatschappelijk thema én in beweging kàn krijgen om na te denken. Humor is hét wapen om bewustwording te creeëren. Een mens zou er vrolijk van worden.
Het cartoonproject bestaat uit twee luiken:

1) Een rondreizende cartoontentoonstelling

Deze was ondertussen te zien in:
Deinze / Museum Deinze & Leiestreek Gent / in het Vredeshuis Turnhout / Cultureel Centrum De Warande   Waregem / inkomhall stadhuis Kortrijk / Openbare Bibliotheek Torhout / Cultureel Centrum De Brouckere Zonhoven / Cultureel Centrum Tentakel Bilzen / Cultuurcentrum De Kimpel Vilvoorde / Hoofdbibliotheek Diest / in 25 etalages van lokale handelaars in het centrum Deurle / in de Pastorie te Deurle-dorp Eke-Nazareth / CC De Brouwerij Bornem / Cultureel Centrum Ter Dilft Mechelen / Stedelijke Openbare Bibliotheek Temse / Jeugdcentrum De Nartiest Overijse / Cultureel Centrum De Bosuil Sint-Truiden / Politiehuis Lier / Cultureel Centrum Gent / Kasteel Claeys Boüaert Oosterzele / Bibliotheek Eeklo / CC De Herbakker Mol / Cultureel Centrum Hamme / CC Jan Tervaert Zottegem / CC Zoetegem Dilbeek / CC Westrand Puurs / CC De Kollebloem Vorselaar / Gemeentehuis Ieper / Vleeshuis Tienen / CC De Kruisboog Denderleeuw / Zaal Den Breughel 
2) De uitgave van een thematisch cartoonboek waaraan 40 (!) van de bekendste Vlaamse en Nederlandse cartoonisten, striptekenaars en illustratoren hebben meegewerkt

Koop nu dit uniek collectors item !!! 

Uitgegeven i.s.m. Uitgeverij Oogachtend met soft cover en 80 bladzijden.
Prijs: 12,50€ excl. verzendingskost.


Werkten mee
: Steven Dupré, Marc Verhaegen, Kim, Hanco Kolk (Nl), Peter De Wit (Nl), Gal, Canary Pete, Marec, Vero Beauprez, Lectrr, Pieter De Poortere, ZaZa, Steve Michiels, Serge Baeken, Marc De Bel, Luc Cromheecke, Jan Hoet & Ronny Heirman, Jan Bosschaert, Brecht Evens, Merho, Farida Laan (Bl), Jean-Marc Van Tol (Nl), André Nollet, Willem Ritsier (Nl), Simon Spruyt, Steven De Rie, Marc Legendre, Paul Geerts, Suske & Wiske, Ilah, Cowboy Henk, Stedho, Fritz Van den Heuvel, Nix, Floor de Goede (Nl), Bart Schoofs, Jeroom, Floris Oudshoorn (Nl) en Joep Bertrams (Nl).
TIP: steden en gemeenten en/of (hun) secundaire scholen (15+) kunnen een cartoonwedstrijd organiseren. Wij denken graag met u mee. Aarzel niet om ons te contacteren.