De WensenVlinderhut: grote en kleine mensenwensen voor een betere en positievere leef-, woon-, school- en werkomgeving.
De allereerste "WensenVlinderhut" werd gecreeërd door Melanie en Marieke De Munck. De hut werd voor het eerst gebruikt op Erfgoeddag (22 april 2007) in het museum Huis van Alijn te Gent. In 2009 maakten 7 leerlingen van het Instituut Bert Carlier te Gent met veel vakbekwaamheid en creativiteit een tweede WensenVlinderhut. Deze jonge schrijnwerkers (elk van een andere nationaliteit) werkten ruim 300 uren aan de hut.

De WensenVlinderhut heet 
een "Positief" project te zijn. Omdat we het thema op een positieve manier willen benaderen. Samen kunnen we aan de toekomst bouwen. Aan een wereld waarin kinderen zich beschermd weten en waar de noden van alle medemensen erkend worden. Het wil mensen bewust maken van wat we samen, zowel dichtbij en verder weg voor een betere wereld kunnen doen.


Concept: De hut krijgt vorm door wensen van mensen voor een betere en positievere leef-, woon-, school- en werkomgeving. Grote en kleine mensenwensen dus. Kinderen en volwassenen bedenken, schrijven, knippen, plakken, schilderen, tekenen of knutselen hun wens in elkaar op een blad papier (postkaartformaat) om hem vervolgens aan de hut te hangen op de daarvoor voorziene plaatsen. U kan het als organistor al dan niet koppelen aan een wedstrijd en de mooiste tekeningen en/of de meest creatieve wensen bekronen.

Tip 1: vzw Zinloos Geweld organiseerde t.g.v. de Gentse Feesten met de "WensenVlinderhut" een meerdaagse workshop voor kinderen van 4 tot 12 jaar. De zeven mooiste en meest creatieve wensen werden bekroond met prijzen van De Gentenaar/Het Nieuwsblad (uitgereikt door een journaliste van de krant), AVS-televisie (voor wie presentator Paul Verstraete aanwezig was), Radio 2 Oost-Vlaanderen (vertegenwoordigd door netmanager Hendrik Coleman), het museum Huis van Alijn (Marieke) en vzw Zinloos Geweld zelf. De workshop kende heel veel succes.


Tip 2: Nadat de mensen hun wens aan de hut hebben gehangen, kunnen ze de wens van iemand anders mee naar huis nemen.

Volledig opgesteld meet de WensenVlinderhut 2m30 H x 3m80 B x 1m50 D.


Waar was de WensenVlinderhut reeds op bezoek? In bibliotheken, scholen, bedrijven, sociale huizen, buurtcentra (waar inwoners via positieve boodschappen inspraak kregen in de buurtwerking) festivals enz.
 Ter gelegenheid van een oorlogsherdenking, vredesactiviteiten, kinderkunstendag, kinderfestivals,...

Wil jij de "WensenVlinderhut" bij jou op bezoek hebben? In je school, op je evenement, als "teambuildingsevent" in je bedrijf, op je congres, op je festival ? Dat is mogelijk want de "WensenVlinderhut" is te huur. Door de WensenVlinderhut te huren geef je je organisatie/festival/school/stad/gemeente/vereniging/bedrijf een "maatschappelijk verantwoord imago" en steun je rechtstreeks de (preventie)projecten van vzw Zinloos Geweld. Want preventie kan levens redden. Mail ons vrijblijvend voor meer informatie naar info@zinloosgeweld.net

ACTIE VOOR EEN GRATIS WENSENVLINDERHUT: bij aankoop van twintig exemplaren van het boek "100 positieve gedachten & complimenten" (à 15€/stuk) die u vervolgens zelf schenkt aan mensen die een pluim verdienen of verkoopt/laat verkopen, kan u uw boekenaankoop recupereren. Op die manier haalt u de WensenVlinderhut gratis in huis!